Zodra de eerste zonnestraal zich laat zien breekt bij menig Nederlandse vrouw het zweet uit; we motten hoe dan ook weer in die bikini. Aangezien we in de lage landen met een beetje geluk 10 zonuren per jaar hebben, zijn we tijdens de overige 8750 regenachtige, koude uren niet heel erg gefocust op een bikini-proof lichaam. Grote kans dus dat jouw strak getrainde body sinds vorige zomer enigszins in verval is geraakt. Als die langverwachte, ultrakorte zomer dan eindelijk aanbreekt wil je er toch een beetje appetijtelijk bijlopen. Mijn doel voor de zomer van 2013 was een supergeil Doutzen Kroes lichaam (aim high zullen we maar zeggen) en een thigh gap. Alsof mijn gebeden verhoord werden verscheen het volgende bericht op Facebook: “8 Weeks to Fabulous! Get in shape for summer!” Toen ik verder las kwam ik erachter dat het om een bootcamp programma ging waarbij je gedurende acht weken twee keer in de week met een vast groepje traint voor hetzelfde doel: met een fabulous lijf de zomer in! Dit alles in de prachtige omgeving van het Kralingse Bos. Aangezien ik tijdens de zomermaanden met geen stok de sportschool in te krijgen ben, maar ook niet als “Obese-kandidaat“ op het strand wil verschijnen leek me dit de uitgewezen oplossing. Ik heb de knoop vrij snel doorgehakt want als je over dit soort dingen te lang nadenkt doe je het niet meer.
 
Anna Bootcamp 2

Voordat ik aan dit avontuur begon achtte ik mijzelf behoorlijk in shape; ik was meerdere malen per week in de sportschool te vinden en kon zelfs 7,5 kilometer achter elkaar hardlopen. Ik was daarom niet heel nerveus voor de eerste training. Als ik had geweten wat mij te wachten stond dan was ik dat hoogstwaarschijnlijk wel geweest. Op een haar na heb ik de eerste paar trainingen overleefd. Burpees voor een sexy booty, squates voor stalen bovenbenen, moutainclimbers gewoon omdat het kan en sit-ups om het af te leren; ik kreeg het allemaal voor mijn kiezen! Tussen al deze oefeningen door krijg je met een beetje geluk tien hele secondes rust, want het is een explosieve interval training waarin een hoge hartslag wordt afgewisseld met korte rustperiodes. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik meerdere malen het licht aan het einde van de tunnel heb gezien. Gelukkig zorgen personal trainer Kim (van de Vengaboys) en Georgios (a.k.a Gorgeous) ervoor dat je nimmer opgeeft! Gelukkig maar, want deze manier van trainen zorgt ervoor dat als je na afloop met je tong op je knieën op de bank ploft, je nog steeds vet verbrandt.
 
Anna Bootcamp 1

Ik ben inmiddels in mijn achtste week aanbeland en heb zelfs besloten het programma nog een keer te volgen, maar dat is niet zonder horten en stoten gegaan. Ik ben misschien met geen stok naar de sportschool te krijgen tijdens de zomer, maar denk je dat ik flierefluitend op de fiets zit om te gaan bootcampen als het eindelijk 25 graden is en al je vrienden wijn naar binnen zitten te gieten in het park. Niet dus! Ik werd er een naar, zuur wijf van die andere mensen eigenlijk ook geen plezier meer gunde. Ik heb deze gedachten wel een beetje voor me gehouden, want als je dan eindelijk dat goddelijke lichaam hebt en niemand wil meer met je naar het strand is het ook voor niets geweest.

On the other hand heb je na het sporten nooit zoiets van: “He, getver had ik dat nou maar niet gedaan.” Ik merk namelijk dat de trainingen me steeds beter afgaan. In het begin stond ik hotsend en klotsend mijn sportlegging op te hijsen, maar inmiddels zien die burpees en squates eruit alsof ik ze zelf bedacht heb. Hoe verleidelijk een avondje wijnen in het park ook klinkt, iedere keer dat ik in plaats daarvan ga bootcampen voel ik me way more fabulous. Op naar de volgende 8 weken dus!

Latest posts by Anna (see all)