360 Degrees is een avond met house als basis, maar waar ook uitstapjes naar obscure afrobeat, disco, brazil, boogie en electronica gemaakt worden. Op vrijdag 4 september is een van onze favoriete Djs, Panaromabar resident, Tama Sumo voor de eerste keer te gast bij 360 Degrees waar zij een set zal draaien die varieert van funk, disco broken beats tot aan house en techno.

Hart, emotie en passie in plaats van functionaliteit, dit zijn karaktertrekken die Tama Sumo typeren. Tama begon haar Dj carriere in 1993 in de Drama Bar (Berlijn), een plek waar veel publiek naar toe ging voordat ze het nachtleven ingingen en een van de weinige plekken waar ze house draaiden in een tijd waar techno de dominante electronische stroming was. Tama Sumo draaide in die tijd veel vocale New York Style House en werd al snel een van de reguliere Dj’s op de gay-zaterdag in Café Moskau.

Artist-12-f89ebccc897e4ef2a40168cfd5d3d981

Vanaf het begin van 1994 begon ze met draaien in de befaamde Tresor club waar ze uiteindelijk ook een van de residents werd. In de jaren die daarop volgde verbrede Tama haar muzikale stijl en werden haar sets steeds meer een mix van pop, techno, house en electronische muziek. Muziek met veel Bass en altijd diep, sexy, vies, rauw, funky en jacking. Sinds 2001 draaide Tama Sumo met enige regelmaat in Ostgut de voorloper van wat later s’werelds meest bekende club “Berghain / Panormabar” werd. Deze gigs opende uiteindelijk de deur naar een residency in de Panaromabar waar Tama Anno 2015 nog steeds een van de vaste gezichten is.

Voordat “Tama Sumo” in BIRD haar set begint warmt 360 Degrees-resident Thelonious de zaal op met een mix van disco, soul, boogie, afro en house.

Wanneer: vrijdag 4 september 2015 (23.00 – 5:00 uur)
Waar: BIRD, Raampoortstraat 26, Rotterdam
Toegang: € 12,00,- EarlyBIRD 9 euro
Meer info en tickets: www.bird-rotterdam.nl

WIN
Wij mogen 3 x 2 kaarten weggeven voor Tama Sumo. Wat je moet doen om te winnen?
1. Like onze Facebookpagina
2. Like ons bericht op Facebook en tag je vriend(in)

Bogue

Bogue duikt in subculturen, legt vergeten verhalen vast voor later en volgt ontwikkelingen in de stad voor jong en oud. Wij brengen nieuws, opinie, primeurs, winacties, lifestyle, schrijvers, video, food, fashion, kunst en cultuur via internet, televisie en radio. Bogue verbindt Rotterdammers met woord, beeld en geluid aan de grootse daden in onze stad.

Latest posts by Bogue (see all)