Schorem Haarsnijders aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is een Kut Zaak.

Zo die is eruit, nu de motivatie.

Twee keer ben ik langs de Meest Woeste Snijders van Rotterdam geweest en evenzovele keren onverrichterzake naar huis gekeerd.

Op afspraak knippen doet men niet, je moet er naar toe gaan en dan maar zien.

De eerste keer was het zo druk dat ik genoegen moest nemen met een wachttijd van 3 uur, toen ik daarop reageerde met de vraag of ze geen biljart hadden ter verpozing van de wachttijd, kreeg ik als antwoord van één van de dappere snijdertjes : ‘nee, een biljart hebben we niet, wel stripboeken’.

Ja hoor, dat is nogal een vergelijking, ik vraag om een biljart en je geeft me stripboeken.

Luister vriend, wanneer ik stripboeken wil, vraag ik er wel om.

Hou dan je gecoiffeerde mond, zeg gewoon nee, we hebben geen biljart. Maar ga niet quasi bijdehand doen en iets terugzeggen om het terugzeggen.

Toen had ik het eigenlijk al gehad, maar goed waneer je het kapsel van Don Draper wil, moet je er iets voor over hebben dacht ik nog, maar de brogem die dit tegen me zei, komt niet aan m’n haar.

Zover was ik al.

Nou ben ik ook geen makkelijke, dat merkt u wel, waar maak je je druk om hoor ik u vragen.

Ja luistert, u wilt toch stukjes lezen. Nou dan?

De tweede keer dat ik langs ging was ook kansloos.

Werd niet geholpen, de zaak zat niet echt vol maar de tijd (16.30) stond de heroïeke snijder met meer tatoo’s op z’n lichaam dan klinknagels in De Hef, klaarblijkelijk niet aan.

Niks hoor, hij bleef onverbiddelijk, ik werd de regen ingestuurd met een bos haar van heb ik jou daar:’prettig weekend’ zeiden ze nog.’ Ja dat zal prettig worden wanneer je je instelt op een pittige knip en scheerbeurt, en je wordt als een ouwe verlopen versleten hond de verregende zaterdagmiddag straat weer opgeschopt.

Het deurbeleid krijg ik ook vlekken van in m’n nek.

Homofoob en vrouwonvriendelijk. Ja echt waar, heb het vernomen van mensen die wel geholpen werden in dé kapperszaak van Rotterdam.

Je kan er bier of koffie krijgen, water schenken ze niet: ‘want dat is voor homo’s’. Nou vraag ik u, ik mag graag een glaasje plat water drinken en ben niet gek op bier, ben ik dan ook een homo? En al was ik er een, so what?

Vrouwen en huisdieren komen ook de zaak niet in, men staat buiten in de rij te wachten als ware het voormalig Oost- Duitsland, totdat men aan de beurt is, wat is dit voor een collectieve gekte?

We hebben het hier over doodordinaire kappers die modellen knippen waarmee je zou kunnen volstaan door een bloempot op je kop te zetten, en alles wat er onderuit komt af te scheren.

Meer is het echt niet, niks Don Draper, Adolf Hitler zal je bedoelen.

Het zijn allemaal van die coole gasten hoor ik vaak om me heen.

Nou het zal wel, ik heb het helemaal gehad met de barbaarse barbieren.

M’n haar heb ik ‘gewoon’ weer laten knippen bij m’n kapper op de hoek voor 18 euro 50 en door een vrouw.

Ik wens Schorem Haarsnijders ‘n goeie klandizie, maar mij zien ze niet meer.

Fijne dag gewenst lieve lezers en lezeressen.

 

 

Latest posts by Ton Zandboer (see all)