Een beurse benedenverdieping, een overbelaste middelvinger en tachtig hartverlammingen. Dit zijn de gevolgen van in twee weken, tweeduizend kilometer op de motor afleggen door Vietnam. Maar wat een knaller van een tocht!

Met mijn eerder beschreven verkeersverleden bestaat er een kleine twijfel bij de aankoop van een schakelmotor. Als de man van de garage mij een automatische motor wilt aansmeren omdat een schakelmotor volgens hem meer geschikt is voor mannen, is die twijfel snel over boord.

Veel vreemde blikken van Vietnamezen passeren mij en mijn schakelbak. Ook de rest van de bevolking blijkt nogal verbaasd over het blonde vlechtje dat onder mijn helm vandaan komt. Ikzelf sta meer versteld van de manier waarop alle voertuigen elkaar al toeterend zowel links als rechts passeren. Met het hoge aantal hartverlammingen en het overmatig gebruik van mijn middelvinger als gevolg.

Bij het starten van de motor heb ik geen idee wat dit land te bieden heeft. Onderweg word ik overdonderd met onvergetelijke indrukken van witte stranden, groene gebergten en een overvloed aan watervallen. Vietnam maakt me gek met haar chaotische verkeersgeweld en gigantisch mooie natuur. Na zestien dagen achter elkaar, iedere dag gemiddeld vijf uur, op de motor te hebben gezeten is mijn toch al kleine onderoppervlak zo goed als afgestorven. Mijn ideeën over Vietnam daarentegen zijn een heel nieuw leven ingeblazen!

Latest posts by Emily (see all)